Naučno-stručni skup o biodiverzitetu i drugim vrednostima SRP „Bara Zasavica“

U Specijalnom rezervatu prirode „Bara Zasavica“ održan je Naučno-stručni skup o biodiverzitetu i drugim vrednostima rezervata Zasavica „ZASAVICA 2022.“.

U Vizitorskom centru Zasavica održan je peti po redu Naučno-stručni skup o biodiverzitetu i drugim vrednostima rezervata Zasavica „ZASAVICA 2022.“ Na skupu su uzeli učešće predstavnici naučnih institucija poput Biološkog fakulteta iz Beograda i Novog Sada, Instituta za pesticide i zaštite životne sredine, Botaničke bašte Instituta za hemiju, Veterinarski fakultet, Fakultet veterinarske medicine, Fakultet za primenjenu ekologiju Futura, svi iz Beograda, Poljoprivrednog fakulteta, Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, iz Novog Sada i udruženja građana koji se bave zaštitom i proučavanjem prirode i to: HabiProt, Paukovi Srbije- istraživački i konzervacioni centar, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, NIDSBE Josif Pančić, svi iz Novog Sada, BID Josif Pančić iz Beograda i Protego iz Subotice kao i Centar za očuvanje autohtonih rasa iz Zemuna.

Gosti skupa bili su kolege iz udruženja ,,Naše ptice’’ iz Sarajeva i sa Veterinarskog fakulteta iz Bitola S.Makedonija. Ukupno je prezentovano 30 radova raspoređenih u osam sekcija od kojih je jedna planarna. Najviše radova je bilo u sekciji fauna ukupno 20.