Pokrajinska vlada pružiće podršku i pomoć u sanaciji štete u Sremskoj Mitrovici

Predsednik Pokrajinske vlade posetio je Sremsku Mitrovicu i sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović i njenim saradnicima obišao Opštu bolnicu i vrtić „Lane“ u Mačvanskoj Mitrovici. Oba objekta pretrpela su velika oštećenja tokom nevremena koje se desilo u sredu, 19. jula.

Gradonačelnica Milovanović se zahvalila Pokrajinskoj vladi i predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću na pružanju podrške i pomoći, a kako je tom prilikom rekla, nadležne službe su na terenu od večeri kada se desilo nevreme. Otklanjaju se posledice štete za koje je Grad u mogućnosti, ali pomoć je svakako potrebna. Lokalna samouprava se bazirala na institucijama od javnog značaja.

U Opštoj bolnici je problem sa krovom iznad hirurškog bloka, odeljenja za ginekologiju, kao i sa internog odeljenja i to je potrebno što pre sanirati, rekla je gradonačelnica Milovanović izrazivši zahvalnost svom osoblju Opšte bolnice koji su te večeri uložili velike napore.
Pored Opšte bolnice, sve škole su dosta oštećene. Velika oštećenja krova su u školama „Triva Vitasović Lebarnik“ u Laćarku i „Jovan Jovanović Zmaj“ u Martincima. Vrtić u Mačvanskoj Mitrovici je u veoma lošem stanju, praktično neupotrebljiv.

Predsednik Mirović je rekao da je sa gradonačelnicom Milovanović i njenim saradnicima dogovoreno da se uradi procena štete i da se u skladu sa uslovima vanredne situacije dobiju ponude građevinskih firmi, kako bi se pomoć realizovala u narednim danima, u Sremskoj Mitrovici i mestima koji su pretrpeli štetu.

Saradnja sa lokalnim vlastima omogućava bržu i efikasniju procenu štete, kao i pronalaženje pouzdanih građevinskih firmi za obnovu. Pomoć će biti obezbeđena i za ostale opštine koje su pretrpele štetu, a prioritet će biti na obnavljanju predškolskih ustanova, škola, domova zdravlja i bolnica, rekao je Mirović.