„Srpska Kapadokija“: Balonima iznad Krčedinske ade za 50 eura

Posetioci opštine Inđija će od subote, 3. juna, moći balonima da lete iznad Krčedinske ade, a karte za let su već u prodaji. Sezona će biti otvorena u četvrtak, 1. juna i trajaće do kraja avgusta.

Let balonima na topao vazduh trajaće deset minuta, a koštaju skoro 6.000 dinara po osobi. Oni će iznad Krčedinske ade levitirati na oko 60 do 70 metara.

Projekat „Srpska Kapadokija“ je realizovan u saradnji sa turističkim organizacijama i agencijama iz Turske.

Kako je rekao direktor Turističke organizacije Inđija Milan Bogojević, vožnja balonima bi „mogla biti najveća turistička atrakcija ne samo u Inđiji, nego i u čitavom regionu već u ovoj godini“.

„Najava prvog leta balona je veoma značajna za Vojvodinu, Srbiju i region. Prvi put u istoriji Srbije imamo komercijalne letove balonima, kojim u jednu korpu mogu da prihvate dvadeset turista. Sami baloni bi trebalo da budu vidljivi i u Novom Sadu kada se podignu na Krčedinskoj adi“, rekao je.

Bogojević je dodao da je Krčedinska ada biser koji žele da pokažu svim zainteresovanim posetiocima i koji žele da uživaju u šetnji ovom prirodnom oazom i u svojevrsnom foto safariju.